Ligusteridealisten holder foredrag om permakultur i kulturhuset på Islands Brygge, d. 11. marts 2024 kl. 19-21. Billetter koster 50 kr. og kan købes her. Kulturhuset ligger på Islands Brygge 18, 2300 Kbh. S Foredraget vil kredse om, hvordan vi som almindelige mennesker kan bruge permakulturen til at skabe bæredygtige liv, og hvordan permakulturen arbejder helhedsorienteret… Læs mere Foredrag om permakultur d. 11. marts
Blog
Bæredygtig mad #1: De svimlende perspektiver i at dyrke egne grøntsager
Måske kan vi dyrke grøntsager og kartofler til millioner af mennesker i de private danske haver! Denne mulighed står i skærende kontrast til forestillingen om, at det at dyrke sine egne grøntsager er en hyggelig, men lidt overflødig hobby, der ikke betyder noget i det store billede. Det er en historie, der går igen om… Læs mere Bæredygtig mad #1: De svimlende perspektiver i at dyrke egne grøntsager
Oplæg om spisevaner og forbrugsmønstre i Københavns Højskoleforening
D. 24. oktober holder Ligusteridealisten oplæg til arrangementet ‘Hvordan forandrer vi vores spisevaner og forbrugsmønstre?’ i Københavns Højskoleforening. Efter et oplæg ved bæredygtighedsforsker Michael Søgaard fra Ålborg Universitet fortæller jeg om dyrkning af køkkenhave og om Københavns Fødevarefællesskab. Under forberedelserne til arrangementet er jeg stødt på mange interessante ting omkring dyrkning af egne fødevarer, som… Læs mere Oplæg om spisevaner og forbrugsmønstre i Københavns Højskoleforening
Permakultur kunst på udstilling
I denne weekend var et af Ligusteridealistens værker med på udstillingen ‘Åndehul’ på Riises Landsted på Frederiksberg. Min og min søns plantebod rykkede ind for en kort periode sammen med otte andre kunstneres værker. Værkets titel var ‘Betal hvad du selv synes er en fair pris’, og gav de besøgende mulighed for at købe en… Læs mere Permakultur kunst på udstilling
Store naturoplevelser i en lille have #3: Egernungerne og ræven
I vores bagbos have står der en kæmpe ædelgran. Træet rummer et enormt dyreliv, og er til daglig glæde for os, når vi kigger ud af vores store 70’er vinduer i stuen. De sidste par år har egernet haft rede i træet og vi har haft stor glæde af ungerne i den korte periode, fra… Læs mere Store naturoplevelser i en lille have #3: Egernungerne og ræven
At så frø med børn – et ritual
Det er frøsåningstid, spiretid og voksetid. Hvordan får man børn med til at så frø på en hyggelig måde, så de kan opleve det mirakel, det er, at komme et lille frø, som ikke er større end et punktum i jorden og få en stor, smuk plante ud af det? En plante som ovenikøbet giver… Læs mere At så frø med børn – et ritual
Gå til have hos Ligusteridealisten i Vanløse
Nu er der mulighed for at ‘gå til have’ hos Ligusteridealisten gennem Jordens Skole. Kurset henvender sig til haveejere, der gerne vil dyrke mad bæredygtigt, men ikke ved, hvordan de skal komme i gang eller til folk uden have, der gerne vil ud og have fingrene i jorden i et hyggeligt fællesskab. Kom og vær… Læs mere Gå til have hos Ligusteridealisten i Vanløse
Polykultur i køkkenhaven – et års erfaring med mangfoldighed
Det er ved at være tid til at bestille frø til køkkenhaven – og en polykultur kræver mange forskellige frø. Så her, lige i rette tid til frøkøb, kommer et indlæg om mine praktiske erfaringer med polykultur, hvilke frø jeg vil satse på i år, og hvad der skal til, for at få det til… Læs mere Polykultur i køkkenhaven – et års erfaring med mangfoldighed
Polykultur – mangfoldighed i køkkenhaven
Polykulturer er klassisk permakultur og indebærer, at man i stedet for kun een afgrøde i samme bed, dyrker flere forskellige. Fordelene er mange: øget udbytte, færre skadedyr og større modstandsdygtighed. Samtidig er et polykulturbed smukt og frodigt en stor del af året og giver et væld af forskellige lækre grøntsager på et lille areal. Metoden… Læs mere Polykultur – mangfoldighed i køkkenhaven
Flerårig grønkål – sådan sås, dyrkes og spises den
Efter at jeg er begyndt at udlevere frø af flerårig grønkål til arrangementer, har jeg fået mange spørgsmål om, hvornår frøene skal sås, og hvordan planten skal passes. Så her kommer en såvejledning, lidt om planten og om hvordan man kan bruge flerårig grønkål i køkkenet. Vejledningen er baseret på mine egne erfaringer og på,… Læs mere Flerårig grønkål – sådan sås, dyrkes og spises den