Permakultur kunst på udstilling

I denne weekend var et af Ligusteridealistens værker med på udstillingen ‘Åndehul’ på Riises Landsted på Frederiksberg. Min og min søns plantebod rykkede ind for en kort periode sammen med otte andre kunstneres værker.

Kig gennem udstillingsrum. I forgrunden værker af Riko Rei Goldbech og Anna K. Holmberg, i det midterste rum Ligusteridealistens værk og i bagerste rum et værk af Anne-Louise Knudsen.

Værkets titel var ‘Betal hvad du selv synes er en fair pris’, og gav de besøgende mulighed for at købe en plante med hjem til en pris, de selv fastsatte. Værket er inspireret af permakultur og kredser om priser og økonomi, bæredygtighed, samarbejde og konkurrence. Mit oprindelige blogindlæg om planteboden var en del af værket og hang som print på udstillingen. Du kan læse indlægget i sin helhed her.

Det var interessant at se, hvordan folk reagerede på boden, og tale med nogen af dem om, hvilke tanker de fik, når de skulle beslutte, hvad de ville betale.

Værktransport med pedalkraft

Værket er skabt med permakulturens metoder, og forholder sig både til permakulturens principper og etikker. Det er fx lavet af genbrugsmaterialer med baggrund i princippet ‘Undgå at lave affald’. Et andet anvendt princip er ‘Integrere i stedet for at adskille’; værket integrerer havedyrkning og kunstpraksis for at øge kunstnerens (mit!) udbytte med mindre arbejde. Værkets tema om priser bringer permakulturens tredje etik ‘fair fordeling af ressourcerne’ i spil. Hvad er en fair pris og for hvem?

Hele udstillingen kredsede om naturen som tema, og der var spændende værker af de øvrige udstillere: Anna K. Holmberg, Ida Marie Malthe-Thagaard, Riko Rei Goldbech, Berit Dröse, Anne-Louise Knudsen, Trine Bork, Christian Bang Jensen og Mette Borup Kristensen.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *