Om Ligusteridealisten

Ligusteridealisten handler om bæredygtige løsninger og permakultur særligt i parcelhuset og forstæderne.

Parcelhuse og ligusterhække hører sammen. Ligusterhækkene vokser tæt i de danske forstæder og har lagt navn til ligusterfascisten – parcelhusejeren, der indskrænket og ligeglad med verden sidder bag hækken og vogter sin ejendom. Samtidig opfattes parcelhuskvarteret af mange som et sted for privatbilisme og forbrug, et sted for materielle drømmes opfyldelse.

Vi står i en tid med store udfordringer, klima- og biodiversitetskrise. At leve et bæredygtigt liv forbindes ofte med at flytte på landet og dyrke jorden eller at lave fællesskabsprojekter og haver i byernes centrum. Men hvis vi skal vente på, at alle flytter på landet, før vi handler, kommer vi til at vente længe. Ligusteridealistens mål er at vise, at vi kan gøre noget lige der, hvor vi er. Udtrykket ligusteridealist vender ordet ligusterfascist på hovedet på samme måde, som der er brug for at vende forestillingen om parcelhuset på hovedet, læs mere her.

Ligusteridealisten er båret af permakulturens tankegang. Permakultur står for permanent culture, altså en permanent kultur, der er bæredygtig også på lang sigt. Læs mere om permakultur her.

Det er samtidig et site for praktiske løsninger, reflektioner om livsstil og bæredygtighed, grøntsagsdyrkning, fællesskab og kunstprojekter.