Frø til en forandring

‘Frø til en forandring’ er et fælles kunstprojekt med et ubegrænset antal deltagere. Kimen til projektet er frøposer udleveret til Ligusteridealistens arrangementer. Poserne indeholder frø af spiselige flerårige grøntsager, en vigtig del af permakulturens skovhaver. Dokumentation af projektet kan se her nederst på siden.

Projektet virkeliggøres ved, at deltagerne går hjem og sår frøene i haven, passer planterne og spiser afgrøderne. Hvis du har fået en frøpose og er i tvivl om hvad du skal gøre, kan du læse praktiske råd om dyrkning her. Projektet kan fortsætte i flere led, ved at deltagerne tager frø fra deres planter og forærer dem videre til andre, der på samme måde sår frøene og passer planterne i deres have. Har du fået frø af en art du ikke kender, så husk at undersøge nærmere omkring den, hvordan den ser ud osv. inden du sætter tænderne i den!

Denne side er stedet, hvor projektet dokumenteres. Alle der modtager frø, uanset om det er i første, andet eller flere led ude, opfordres til at sende et billede af deres planter og evt. lidt tekst om deres deltagelse i projektet til: info@ligusteridealisten.dk. Man skal være indforstået med, at det indsendte vises her på siden, og at der naturligvis kan blive redigeret i materialet.

Den vigtigste del af projektet er dog dyrkningen hjemme i haverne. Problemerne med klimaforandringer, biodiversitet og miljø kan virke overvældende og uvirkelige. De er resultatet af milliarder af menneskers daglige milliarder små og store handlinger, der summer op til problemer med uoverstigelige konsekvenser. Det kan gøre det svært at se, hvad den enkelte kan stille op. Men ligesom problemerne stammer fra milliarder af menneskers handlinger, vil også løsningen i sidste ende være et resultat af milliarder af menneskers daglige små og store handlinger. Det er det, der er de egentlige frø til en forandring. Derfor – så frøene, pas planterne. Og hvis det virkelig skal bære frugt, så tag vare på dit udbytte og del ud af overskuddet.

Billeder fra deltagerne:

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *